בפוסט זה אני אציג בפניכם כמה מהתוכנות הטובות והמומלצות ביותר על ידי לניווט בארץ (ובחו"ל).
1. Waze
הווייז היא כנראה אחת מתוכנות הניווט המומלצות ביותר לשימוש כיום בארץ.
התוכנה כוללת בה את כל אופציות הניווט הקיימות במכשירי ניווט יעודיים מתקדמים ואפשרויות נוספות.
ראשית, מדובר בתוכנה כחול-לבן מה שאומר שהעברית שלה והמפות בארץ יהיו תואמים בצורה הטובה ביותר.
היחודי בתוכנה זו שהיא תוכנת ניווט קהילתית. מה זה אומר?
כל משתמש בתוכנה יכול לבצע שינוייים ועדכונים אודום כבישים ברחבים הארץ, לדווח על מצב התנועה ואף ליצור קשר עם משתמשים אחרים. הדבר גורם לעידכון שותף ותמידי של המפות ואין צורך לחכות שהיצרנית תוציא גירסה חדשה של מפות בצורה מרוכזת. בזכות דיווחי התנועה, ניתן לראות על המפה את עומס התנועה בכבישים והתוכנה תדע בעצמה כבר לחשב לכם את המסלול המהיר ביותר ליעד שלכם. עוד בתוכנה ניתן למצוא התממשקות לפייסבוק ולרשתות חברתיות אחרות.
חיפוש יעדים ניתן לבצע גם לפי שם מקום כמו מסעדה או בית עסק, כמו גם ע"י חיפוש לפי שם רחוב.
התוכנה גם כוללת שפות רבות ושפות ניווט קולי שונות. אם תשנות את ממשק התוכנה לשפה שונה המפות עדיין ישארו בעברית (מבדיקה של חבר). בקולות הניווט הקולי ניתן למצוא מספר "תוספות" מצחיקות, בינהן הרס"ר, שישמיע פקודות ניווט קוליות בסגנון צבאי נחמד ושימון.
בנוסף התוכנה גם תוכל להציג לכם תחנות דלק באזור ואף את מחיר הדלק בהן.
בין היתר, ניתן למצוא גם קופונים ומבצעים של בתי עסק הממוקמים על המפה.
אחד החסרונות של התוכנה הוא העובדה שהיא דורשת אינטרנט קבוע מה שאומר זלילת סוללה לא קטנה.
לעומת זאת, בימינו ברוב המכשירים האינטרנט פתוח קבוע והתשלום עליו קבוע בלי קשר לכמות הגלישה.
תמונות התוכנה:
התקנה:
את התוכנה תוכלו להתקין בחינם על האנדרואיד שלכם דרך Google Play מכאן.
או באצמעות הברקוד:
2. Sygic
התוכנה הזו היא ממש תוכנת ניווט מלאה עם ממשק זהה לתוכנות ניווט רבות במכשירי ניווט יעודיים. התוכנה מבצעת שימוש במפות של חברת TomTom וכוללת מפות של ישראל וגם ממשק וניווט בעברית. במקומות רבים בעולם התוכנה תומכת גם בבניינים תלת מימדיים ודיווחי תנועה אך אפשרויות אלו ככל הידוע לי, להיום לא פועלות בארץ.
כאשר מתקינים את התוכנה במכשיר, מקבלים שני אייקונים, האחד הוא התוכנה עצמה והשני להורדת מפות וקבצים נוספים מה שמביא אותנו לאחד היתרונות הכי גדולים של התוכנה הזו. סיג'יק יכולה לפעול ללא כל צורך בחיבור לאינטרנט. הדבר מועיל מאוד אם מעוניינים להשתמש בה בחו"ל ללא חבילת גלישה. צריך רק מראש דרך חיבור WIFI להוריד את המפות למדינה הרצויה והכל מוכן.
התוכנה עזרה לי אישית מאוד כאשר הייתי בארה"ב בנסיעה לקרובי משפחה שכללה מסלול קצת מסובך. למרות שהייתה לי חבילת גלישה במכשיר, העדפתי להשתמש בסיג'יק שכבר כללה את המפות מבלי לבזבז את חבילת הגלישה הקטנה שהייתה לי.
אחד החסרונות הגדולים של התוכנה הוא שהיא בתשלום. תוכלו כמובן להוריד אותה מ Google Play לתקופת היתנסות של 7 ימים אך לאחר מכן תיאלצו לשלם בכדי להמשיך את השימוש בה.
תמונות התוכנה:
את התוכנה תוכלו להתקין דרך Google Play מכאן.
או באמצעות הברקוד:
3. Google Maps
מי שמכיר אותי וודאי יודע מראש שכל מה שקשור לגוגל זה משחק מכור אצלי. אכן כך, למרות חוסר תמיכה אדיר של התוכנה בארץ, אני עדיין מעדיף אותה על פני כל אחת אחרת. לכל מי שיש בידו מכשיר המריץ אנדרואיד, קרוב לוודאי שהיא כבר מגיעה מותקנת אצלו במכשיר.
אתחיל דווקא בחסרונות, התוכנה בארץ לא מאפשרת ניווט קולי בכלל! וזה החסרון העיקרי כאן.
במידה ותהיו בחו"ל, תגלו שהתוכנה קלילה מאוד ואינה צורכת הרבה סוללה. במדינות רבות מאוד תוכלו לנווט ולראות את המפות במספר מצבים: הראשון הוא מצב מפת 2D הרגיל במבט על. השני הוא מצב מפות תלת מימד שכדי לעבור אליו כל שעליכם לעשות הוא לגלול מטה על המסך עם שתי אצבעות במצב זה באזורים מסוימים (כולל מגדלי עזריאלי בת"א) תגלו שישנם בניינים בתלת מימד ברמת דיוק גבוהה מאוד. המצב הבא הוא מצב לוויין שבו תראו את המפות כתצלומי לווין, מה שגם במקביל נמצא במוצר Google Earth. המצב הבא היחודי מאוד שדווקא זמין בתל אביב וככל הזכור לי גם בירושליים כרגע, הוא מצב ה Street View. במצב הזה תוכלו לטייל ממש ברחובות עצמם ובכל רגע נתון להסתובב 360 מעלום לכל כיוון ולהסתכל סביב. הדבר מאוד מועיל כאשר רוצים לאתר מקום מסוים אך לא בטוחים איפה הוא. זה מונע את הצורך להגיע לכתובת מסוימת שנתנו לכם מראש ואז במקום להתחיל חחפש איפה באמת היעד אותו אתם מחפשים.
אם נצא מחוץ לכותלי ישראל נוכל לראות המון אפשרויות מגוונות במפות של גוגל כגון שמירת אזור מסוים במכשיר מה שיאפשר שימוש באותו אזור ללא חבילת גלישה (כמובן באופן מוגבל), ניווט קולי מלא עם דיווחי תנועה (דיווחי התנועה קיימים גם בארץ) ניווט מותאם להולכי רגל, ניווט באופניים וניווט בתחבורה ציבורית.
ניווט בתחבורה ציבורית ידע לשלב לכם את המסלו המהיר והנוח ביותר ליעד בשילוב של כל כלי תחבורה ציבורי הקיים במקום. כשהייתי בארה"ב הייתי חוזר קבוע לקרובי המשפחה ברכבת תחתית קבועה אך באחד הימים הייתה תקלה במסילה על הגשר בו עברה הרכבת וכולם נאלצו להשתמש בדרכים חלופיות, המפות של גוגל מיד הראו לי איפה יש באזורי תחנה קרובה עם רכבת תחתית שעוברת במסלול אחר ומגיעה ליעד שלי, קיבלתי את זמני הרכבות הקרובות, זמן משואר של הגעה ליעד ונתונים נוספים. אם זה לא הספיק, הנסיעה כללה מעבר במסלול תת קרקעי שבדרכו מספר תחנות, בצורה לא ברורה לי לחלוטין, זוהי כנראה תוכנת ה GPS היחידה להיום שמסוגל (ואף בדיוק רב!) להראות את מיקומך המדויק והתחנה בה אתה נמצא גם כשאתה עמוק מתחת לאדמה. התוכנה כפי הנראה גם שם משמשת את שיטת המיפוי ע"י אנטנות סלולריות במקום קליטת GPS. הטכנולוגיה הזו לאחרונה משומשת בגוגל בכדי לנווט גם בתוך מבנים כגון סניפים אחדים של איקאה בעולם.
אני בטוח שיש עוד המון אפשרויות מרשימות למפות של גוגל שלא ציינתי אך אני חושב שהצלחתי להבהיר את אהבתי למוצר ואת יתרונותיו הרבים.
התקנה:
את התוכנה תוכלו להתקין בחינם על האנדרואיד שלכם דרך Google Play מכאן.
או באצמעות הברקוד:
מקווה שנהנתם, ותוכלו לבחור את תוכנת הניווט שלכם ביתר קלות.
ולאותם אלו שגרמו לסגירת הבלוג הקודמת:
ולאותם אלו שגרמו לסגירת הבלוג הקודמת:
D. Out.